Susnyorgó rukkola salátája fügével

   Néha ölni tudnék a zöldért, de nem azért a típusért, amit elfüstölve fogyasztunk...
Nemtom a vashiány okozza é az elvonási tüneteket, de mikor elkap, megkecskülök, fel tudnék zabálni egy komplett Gemenci Erdőgazdaságot levelestül-ágastul, lehet még bogastul is. Mindegy. Némi fehérje is belefér. Egy-két lustább vadkan, vagy csökkent képességű görény, ha rossz stratégiát választ a meneküléshez, elcsócsálható a sok-sok tölgy és akác között. Észre sem venném.
Múlt héten Babett pusztította el az elvonási tüneteimet. Igazi torokra valót kevert rukkolából.
Hozzávalók:
*rukkola
*oliva olaj
*alma
*füge
*csirkecomb
*márványsajt
*trappista
*citrom
Mindezt a képen látható módon előadva. Oljaból egy kevés, a csirkecombot pedig nyilván nem egészben krrjuk bele a tálba, előbb kisütjük, majd belemarcangoljuk. Ilyenkor engedjük szabadjára a bennünk lakozó Rámapitekuszt, nyugodtan tépjük a rostokat fogainkkal (már akinek még van), majd köpjük a tálba. Én mondjuk nem ezt tettem, mert szerintem ez elég undorító... Szóval felkockázunk, felvagdosunk, feldarabolunk, leszedegetünk minden hozzávalót (alant a játék, kössük össze a megfelelő szavakat), és egy tálba potyogtatjuk. Ráfacsarunk némi citromlevet, összekeverjük, majd reszelünk rá pár deka sajtot. Bátrak adhatnak hozzá pirított szalonna kockákat is.

Egyik kedvencem lett



JÁTÉK. Kösd össze az egymásnak megfelelőeket!

rukkola                              összemorzsol
alma                                   leszedeget
füge                                    feldarabol
csirkecomb                        lereszel
márványsajt                      felkockáz
trappista                            kifacsar
citrom                                felvagdos

Előtte azért nyomtasd ki, mert így nehéz lesz WAKKER!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése