Joghurtleves

Savanyú levesekkel nem sokat találkozik az ember. Pedig milyen finomak... Az eredetileg böjt idejére szánt egyszerű leveseket jól fel lehet turbózni ezzel azzal, hogy még finomabbak legyenek. A joghurtleves is ilyen amit csirkehússal és egyéb fűszerekkel főztem valami hihetetlenül finommá.

Vajon piruljon vöröshagyma, mellette fél liter joghurt majdnem fél liter vízzel és kis liszttel elegyedjen tökéletesen. Összeönt. Kerüljön bele egy fél főtt csirkemell apróra vágva. Nyugodtan egy leveskocka és rottyanjon lassú tűzön. 2 felvert tojás lassan belecsorog, és le a tűzről izibe. Finomra vágott koriander, tárkony és kaporlevél - mind egy-egy kis marékkal - ízesítse.

A hülyék banános joghurttal próbálkozzanak! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése