első receptemhez nem jár kép. majd csatolom később, amikor ismét elkápráztatok mindenkit. mondjuk szombaton, ebédre...
szóval: brokkolis penne, egyenesen nápolyból angelo & zsuzsa, KHÖSZÖNJÜK SZÉJJPEN!!!
2 átlag brokkoli, prágai/házi húsos, füstölt sonka, esetleg nem túl zsíros kolozsvári szalonna, de nem a mócsingosból, 3-4-5 fokhagyma (abból sosem elég), 2-3 közepes sonkahagyma, só-bors, vegetáról hallani sem akarok!, oliva olaj, penne, mozzarella, szekszárdi cuvée.
felteszed a brokkolit vízbe, sós vízben főzöd, míg szinte szét nem fő, illetve eshet is darabjaira. aztán iszol egy korty bort. leszűröd a zöld rózsákat, de a vizet hagyod meg, mert abban a zöld cuccos vízben főzöd pennét. (nem teljesen, amúgy is enyhén keményen eléggé kaffer. félig főtt állapotban rátolod födőt, forralod, míg nem lebeg a födő, aztán lecsavarod, hadd gőzöljön benn...)
brokkolival egyidőben hagyma-fokhagyma apróra vágva sül az olajon. közben bendőbe egy deci a borból. hozzávágod hagymákhoz sonkát felkockázva/csíkozva, fűszerezed, kotyvasztod cuccot. mire ez kész, tolhatod is bele a petyhüdt brokkolit. kevered, kavarod, míg ez a húsos hagymahalom a brokkolirózsákkal masszává nem válik. masszává! kevered! még mindig kevered. aztán a végén rátolod pennét, vagy 2 mozzarellát, és kevered tovább! a maradék vörösbort pedig elfogyasztod penne mellé.
...képek később...
jó lucskolódást!
GYÁKUJEM!!!Khöszönnyük Szépen!!! |
Finom volt Qna, csak asszem annyit zabáltam belőle, hogy egy darabig gondolni sem tudok brokkolira!!! :)
VálaszTörlés